KHUSH

Body Stress Release

 

Wat is Body Stress Release?

BSR is een gezondheidstechniek die het lichaam in staat stelt het zelfhelende vermogen optimaal te benutten. BSR helpt het lichaam om vastgezette spierspanning (body stress) los te laten (release).


Hoe ontstaat Body Stress?

BSR is voor iedereen, van jong tot oud, gezond of ziek. Zelfs baby’s kunnen als gevolg van hun geboorte al body stress hebben. Ieder mens wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende vormen van spanning met als mogelijke gevolg een verstoring van het zenuwstelsel, waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet meer optimaal verloopt. Deze verstoring beinvloedt lichaamsfuncties negatief. Vastgezette spierspanning verlaagd de efficientie van uw lichaam. Het herstelt minder snel van grote mentale of fysieke inspanningen en ziekte. Zo raakt het steeds verder verwijderd van een optimale gezondheid. Iemand die last heeft van body stress voelt zich dan ook vaak heel gespannen of vermoeid. Het lichaam gaat strammer en stijver aanvoelen, levensenergie en enthousiasme ontbreken. Emotionele instabiliteit, slapeloosheid, adem- halingsproblemen en verstoring van de stofwisseling en spijsvertering kunnen het gevolg zijn.

 

Fundamenteel onderscheiden we 3 soorten stress die kunnen leiden tot "Body Stress" of vastgezette spierspanning:
Fysiek

Kan acuut ontstaan door een verkeersongeluk, een ernstige val of het verkeerd tillen van een zwaar voorwerp. Ook kan het langzaam worden opgebouwd door een onjuiste houding, een belastende sport en zwaar lichamelijk of repeterend werk.Verder kan een langdurig ziektebed of zwangerschap fysieke overbelasting veroorzaken.
Emotioneel

Ontstaat bij heftige emoties zoals boosheid, verlies van een dierbare of shock. Over langere tijd opgebouwde spanningen zoals financiële zorgen, depressie,strubbelingen op het werk of verstoorde relaties dragen eveneens bij aan het ontstaan van body stress.
Chemisch

Wordt, bij overgevoeligheid, veroorzaakt door het nuttigen, inademen of het via de huid opnemen van schadelijke stoffen. Denk hierbij aan insecticiden, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en cosmetica. Vastzetting van spieren veroorzaakt een verstoring van het zenuwstelsel, waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet meer optimaal verloopt. Deze verstoring beinvloedt lichaamsfuncties negatief en veroorzaakt allerlei klachten zoals:

gallery/bsr karel de brant
 • Pijnlijke of stijve rug en nek
 • Hernia, lumbago, ischias
 • Whiplash klachten
 • Schouderproblemen
 • Pijn in heupen, benen, knieën of enkels
 • Tintelingen of gevoelloosheid in armen, benen, vingers of tenen
 • Krampen in kuiten
 • RSI
 • Tenniselleboog
 • Onrustige benen
 • Hoofdpijn, duizeligheid
 • Brandend maagzuur, misselijkheid
 • Darmproblemen, constipatie of diarree
 • Verstoord slaappatroon
 • Groeipijnen
 • Baby’s die zonder aanwijsbare reden voortdurend huilen
 • Bekkeninstabiliteit en blaasproblemen
 • Burn-out
 • enzovoort...

BSR is geen massage. De techniek richt zich niet op een ziekte of lichamelijk probleem. Het is ontwikkeld om de opgebouwde spierspanning te laten afnemen en de communicatie tussen het zenuwstelsel en de hersenen te herstellen. Deze communicatie is cruciaal voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Tijdens het consult blijft de cliënt volledig gekleed, de practitioner voert een aantal tests uit om de vastgezette spierspanning te lokaliseren. Het lichaam verstrekt zelf de nodige informatie. Als de spierspanning is gelokaliseerd, wordt het lichaam gestimuleerd om de vastgezette spierspanningen los te laten. Dit gebeurt door het geven van lichte, maar besliste, handmatige drukimpulsen op de juiste plaats en in de juiste richting.

 

De BSR techniek is zacht en vriendelijk

en is gebaseerd op een diep respect voor de wijsheid van het lichaam

en het aangeboren vermogen zichzelf te genezen.


Effect van Body Stress Release
Een Body Stress Release consult zet een proces in gang waarbij de opgebouwde en vastgezette spanning in je lichaam wordt losgelaten. Dit proces blijft doorgaan tijdens de uren en dagen na het consult. Wat je voelt na een Body Stress Release kan erg variëren. Verschillende effecten zijn mogelijk:

 

 • een onmiddellijke verlichting van je pijn
 • soepelere spieren
 • een grotere activiteit van je organen
 • meer energie
 • een gevoel van opluchting, ruimte
 • tintelingen
 • warmte- of koudegevoel

 

Maar ook tijdelijke vermoeidheid of een emotionele reactie is mogelijk. Door de verbeterde communicatie tussen zenuwen en hersenen kan een ‘oude’ pijn of irritatie tijdelijk even terug opspelen. Dit maakt allemaal deel uit van het natuurlijk herstelproces.

 

Praktisch
Drie initiële afspraken. Het afbouwen van vastgezette spierspanning is een proces! Om je lichaam optimaal te ondersteunen bij het op gang brengen van dit proces start je standaard met 3 opeenvolgende afspraken:

op dag 1, 4 & 11. Voorbeeld: 1ste behandeling op maandag, 2de op donderdag; 3de op donderdag één week later.

Een eerste Body Stress Release consult duurt 45 tot 60 minuten. Vervolgafspraken duren 30 tot 45 minuten. Je 1ste BSR sessie start met een intakegesprek gevolgd door een release.

De noodzaak voor vervolgbehandelingen en frequentie daarvan is per individu verschillend. Als spanning recent is ontstaan zal het proces van loslaten snel plaatsvinden. Wanneer body stress echter gedurende langere tijd (mogelijk al jaren) aanwezig is, zullen meer behandelingen nodig zijn.

 

Tarieven
De kosten per consult bedragen € 55,00 voor volwassenen. € 35,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. Betalingswijze is contant na het consult.

Indien je een afspraak wenst te verplaatsen of annuleren, dient dit ten laatste 24 uur op voorhand te gebeuren. Wordt de afspraak minder dan 24 uur op voorhand verplaatst of geannuleerd, dan zal het volledige tarief voor de sessie in rekening worden gebracht.

Body Stress Release, Hamme

Body Stress Release

Gail Meggersee

(Nederlands)
ISBN: 978-90-6963-784-6

 

Body Stress Release

Ondersteuning van het zelfhelend vermogen

Edith Wiersma

(Nederlands)
ISBN-13 9789020202465

 

Self-healing with Body Stress Release, Unlocking stored tension

Gail Meggersee

(Engels)
ISBN: 978-0-86486-783-4

 

gallery/schermafbeelding 2020-02-14 om 10.16.17
gallery/schermafbeelding 2020-02-14 om 10.10.08
gallery/schermafbeelding 2020-02-14 om 10.20.05

LEZEN OVER BSR?

Herken je jouw probleem?

Aarzel niet en maak een afspraak.

Staat je klacht niet in de opsomming of twijfel je?

 

Neem contact op en we bekijken het samen.

Tel. 052 520 669

 

gallery/schermafbeelding 2020-02-14 om 11.30.32
gallery/khush logo