KHUSH

gallery/schermafbeelding 2020-01-29 om 10.33.44

Wat is fytotherapie?

Fytotherapie is het wetenschappelijk onderbouwde gebruik van medicinale planten bij de behandeling, verlichting en / of voorkoming van ziekten volgens erkende standaarden in de kader van kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid, zonder de traditionele roots van de kruidengeneeskunde te vergeten.

 

Planten-of kruidenpreparaten noemen we fytotherapeutica. Wat is het precies?

Fytotherapeutica kan in de vorm van verse of verwerkte planten zijn. Capsules gevuld met plantenpoeders en alcoholische extracten worden meestal bij volwassenen gebruikt. Voor kinderen en mensen die gevoelig zijn aan alcohol, worden glycerine extracten gebruikt die tot een siroop verwerkt kunnen worden. Inhalatie is ook een veel gebruikte en efficiënte manier van toediening. Voor sommige condities zijn er topische middelen in de vorm van sprays, crèmes, zalven of kompressen.

Hoe verloopt een behandeling?

U heeft een afspraak gemaakt.

Ik stuur u een medische vragenlijst die u aan mij moet terugbezorgen minstens een dag voor uw bezoek.

Een 1ste consultatie duurt ongeveer één uur. Ik werk volgens een driepunten stelsel.

1. Tijdens uw bezoek doe ik een verkennend gesprek met aandacht voor uw levensstijl, eetgewoonten, sociale omstandigheden enzovoort.

2. We bespreken de vragenlijst en vullen die met relevante details aan.

3. Ik doe een basis onderzoek en een onderzoek van uw irissen.

Na afloop van de consultatie, ga ik op grond van deze gegevens een volledige analyse doen. Zo kan ik uw behandeling gericht en op uw maat formuleren.

Indien u de analyse wenst te bespreken of vragen hebt, dan kan u een korte afspraak maken. Indien u geen vragen hebt stuur ik u per email een behandelingsvoorstel door. Indien u akkoord bent, komt u de preparaten ophalen wanneer ze klaar zijn. Woont u niet in de buurt, geen probleem. Dan stuur ik uw fytotherapeutica met BPost.

Bij een chronische conditie zal er een opvolgconsult nodig zijn.

Voor een eenmalige klacht die gedaan is, is een opvolgconsultatie uiteraard niet nodig. Tijdens een opvolgconsultatie hebben we opnieuw een gesprek. We bespreken het effect van de middelen en besluiten of er bijgespijkerd of iets veranderd moeten worden.

gallery/schermafbeelding 2020-01-29 om 10.02.26

Wie zal er baat hebben met fytotherapie?

Er bestaan ontzettend veel mogelijkheden binnen de fytotherapie, en dit op een zachte, veilige manier. Het is voor iedereen, jong en oud. Bij minder ernstige klachten en kwaaltjes, maar ook bij ernstiger chronische condities kunnen planten een mooie bijdrage leveren tot uw gezondheid.

Slapeloosheid, stress, spijsverteringsklachten, darmklachten, allergische aandoeningen, huidaandoeningen, hormonale klachten, reumatische aandoeningen, bloedomloopstoornissen, auto-immuunziekten en veel meer...

 

Wat zijn de nadelen van fytotherapie?

  • Het is geen "quick fix".
  • Geduld is belangrijk. Het kan even duren voordat u een effect begint te voelen.
  • ​Wat goed werkt voor één persoon, werkt misschien niet zo goed bij een ander, zelfs al zijn de symptomen soortgelijk. Soms is het wat zoeken naar de plant of combinatie van planten wat bij u het gewenste effect heeft.Planten zijn zeer complex. Ik weet ondertussen uit ervaring dat een bepaalde plant "normaal gezien" werkt voor een bepaalde conditie, maar het is niet altijd zo.
  • Fytotherapie is niet terugbetaalbaar door uw medische verzekering.

Kan ik fytotherapie combineren met ander medicatie?

Het valt zeker te combineren met reguliere geneesmiddelen of ander vormen van therapie, maar uw arts blijft altijd de 1e schakel in de ketting. Fytotherapie is een complementaire vorm van behandeling wat wilt zeggen dat ik tijdens de analyse, alle factoren in acht neem. De medicatie die u neemt wordt onder de loep genomen om ervoor te zorgen dat er geen interacties met de kruidenmiddelen zou ontstaan. Mijn integrale benadering betekent dat er gezocht wordt naar een manier om de verschillende middelen of therapieën synergetisch te laten samenwerken om uw beterschap of welzijn te bewerkstelligen.

gallery/dscn1732

Wat zijn de kosten?

CONSULTATIES

1ste consultatie - €60,00.

Opvolgconsultatie - €35,00

FYTOTHERAPEUTICA

Fytotherapeutica wordt apart berekend.

FYTOTHERAPIE

Graag een afspraak ?

 

052 520 669

gallery/khush logo