KHUSH

Ik ben geboren in Zuid-Afrika en woon al enkele jaren in België. Ik groeide op als de oudste van 3 kinderen in Uitenhage in de Oostkaap. Mijn ouders waren gedreven natuurliefhebbers. In het weekend gingen we dikwijls wandelen in onze droge savanne omgeving. Op een speelse wijze leerden we omgaan met de natuur. Als jong volwassene verhuisde ik naar George, een stadje in het hart van de tuinroute van Zuid-Afrika. De streek is gekend voor zijn fijnbos, een type plantengroei die goed vergelijkbaar is met mediterrane planten. Mijn reeds bestaande belangstelling in planten werd verder gestimuleerd nadat ik door een vriendin kennis maakte met de geneeskracht die in sommige van deze planten schuilt. In 2001 - 2003 volgde ik Natuurgeneeskunde aan de Healing Hands International Academy.

 

Nadat ik mijn  leven als voltijdse kunstenaar-muzikant verruilde voor een boerderij op de platteland, kwam mijn plantenkennis van pas. Eerder als noodzaak dan als hobby. Een arts of apotheker was op bijna 100 kilometer te vinden. Minder ernstige toestanden werden behandeld met kruidenmiddelen. Ook onze dieren kregen per gelegenheid een kruidenzalfje aan een pijnlijke poot, tekenbeet of bloedend tandvlees.

 

Soms stond ik echt versteld van de doeltreffendheid van deze eenvoudige kruidenmiddelen!

 

Eind 2011 verhuisde ik en mijn gezin naar België. Om mijn hunkering naar groen en open ruimtes een plaats te geven binnen mijn nieuwe, dichtbebouwde omgeving, volgde ik een herboristen cursus om de plantengroei van hier te leren kennen. In mijn zoektocht, verdiep ik mij op eigenzinnige wijze in de natuur.

 

Ik volgde een opleiding fytotherapie aan de Primrose Academy in Oostende. De uitleg over de chemie van planteninhoudsstoffen, en de werking daarvan in relatie tot de biochemie van het menselijk lichaam, wakkerde mijn belangstelling steeds verder aan en begon ik op een volledig ander wijze om te gaan met gezondheid. Als aanvulling deed ik ook een cursus iriscopie. Nu werk ik aan een diploma "Medical Herbalism" door de National Institute of Medical Herbalists, UK (NIMH).

 

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (NVF)

Studentelid van het National Institute of Medical Herbalists, UK (NIMH)

Hoewel Karel en ik verschillende technieken beheersen, is het een mooie samenkomst van drie technieken met een gemeenschappelijk doel : Het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Over ons

Karel De Brant (°1965)

Aanvankelijk heb ik een kunstopleiding gehad aan het Sint-Lucas instituut te Gent en beeldhouwen aan de Koninklijke Academie voor Schonen Kunsten te Antwerpen.

 

Ik heb een interessant en bewogen leven achter de rug, zowel professioneel als persoonlijk, waardoor vele aspecten van het leven me niet vreemd zijn. Het heeft me veel mensenkennis en levenservaring gegeven. 

In 2008 heb ik mijn opleiding Body Stress Release practitioner (BSR) afgerond in het wondermooie Zuid-Afrika en heb er enkele jaren gewoond en gewerkt. In 2012 ben ik mijn BSR praktijk te Hamme gestart.  Doordat BSR in hoofdzaak gericht is op het vrijmaken van vastgezette spierspanning - ook emoties kan loswerken - heeft me dit ertoe aangezet om Counseling aan te bieden waardoor ik ondersteuning en begeleiding kan geven bij psycho-sociale moeilijkheden.

In 2018 ben ik een 3-jarige opleiding Counselor/Coach vanuit de Cliëntgericht-Experiëntiële visie gestart bij Focus on Emotion (FMS) en in 2019 Existentieel Welzijn Counseling vanuit de Cliëntgericht-Experiëntiële visie (MOOC/KU Leuven).

 

Lid van M.B.S.R.A (Member International Body Stress Release Association) lidnummer 243.

V VCEPC - Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (Belangstellende-in-opleiding)

Irma du Preez (°1968)

Onze missie

We zijn elk in een eigen veld gespecialiseerd, met duidelijke raakvlakken.

We richten ons op de gezondheid van de mens in zijn totaliteit en niet enkel op de klacht.

We hebben één belangrijke gemeenschappelijke doel :

 

Het zelfherstellend vermogen

  van lichaam en geest stimuleren.

gallery/khush logo